lauantai 26. heinäkuuta 2014

Aikaansaannokset vähissä

Ja helteet vaan jatkuu. Kolmenkymmenen asteen lämmössä pehmenee niin, ettei meinaa saada mitään aikaiseksi. En ole auringonottajatyyppiä enkä myöskään uimarannoilla viihtyvä. Sisällä, kun pistää läpivedon päälle, pystyy jotakin tekemään. Mutta vähän.

Sain punotuksi isomman vinopunontakorin ja laitoin siihen "hantaakit" kiinni. Harmillisesti vaan meidän kaupungista ei löytynyt tarpeeksi isoja sisarniittejä, niinpä oli pakko tyytyä näihin mitä löytyi. Hakkasin ne vasaralla kiinni, toivottavasti pysyvät. Vielä jäi korintekemisessä parantamisen varaa, mutta kerta kerran jälkeen onnistuu paremmin. Kaikki ohjeet olen ottanut Facebookista Kahvikassi-ryhmän sivustoilta. Ja löytyy niitä ohjeita youtubestakin. Jos joku ihmettelee kuviointia, niin sanottakoon etten ole yrittänytkään saada mitään kuviota aikaiseksi. Juhlamokka-pusseja käytetty.


Ja uutta pukkaa. Aloitin hakapunonnalla korin tekemisen. Ja tämä onkin sitten taas oma lukunsa, kuinka saan sen onnistumaan. Pitää punoa ja ommella. Lopputulos selviää myöhemmin.


Tekemäni betonilaatat kuivuvat ja odottavat pääsyä sopivaan paikkaan. Käytin käsinsekoitettavaa kuivabetonia. Väliin laitoin kanaverkkoa tueksi.


Kävin Pietarssaressa Jaakon Päivillä. Siellä oli torilla ja käsityöpuodissa taidokkaita käsitöitä. Siinä ihmisvilinässä en saanut otettua valokuvia, enkä oikeastaan kehdannutkaan ottaa kuvia toisten tekemistä, myytävinä olevista käsitöistä. Materiaaleina oli savea, betonia, kangasta, pitsiä, kahvipusseja jne. kierrätysmateriaaleja.

Puutarha kärsii kovasti kuumuudesta. Meillä ei rivitalon pihalla ole mitään kastelujärjestelmää. Yritän iltaisin kantaa kastelukannulla vettä kriittisiin paikkoihin, mutta kaikkea ei voi pelastaa. Kukat kukkivat entistä vähemmän aikaa, mutta onneksi niitä ilmestyy jatkuvasti uusia. Tässä malvat ja ylioppilaat (saippuakukat) kukkivat sulassa sovussa.


Ei kommentteja:

Sivun näyttöjä yhteensä

Hae tästä blogista